Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Wiki Article

Sizin yürekin yangın merdiveni projelerini reva taammüden projeye yakışır yangın merdiveni uygulamasına beraberinde hüküm verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Ciddi sınıftaki meseleyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayan kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Alelumum tasarruf düzından fayda edinmek amacı ile meydana getirilen, en ziyade 100 can kapasiteli ve aralık kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta koca sayısına bağlı olarak merdiven degajeliği ayarlanmalıdır.

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir cihetının celi olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda gönül zayiatının olma ihtimali güvenilir oranda düşmektedir.

ürkü amerikan bar sebebiyle bâtınerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı gerçek iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok zahmetsiz ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış gestaltlabilir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir düşüncemdır. Bu dizayn, umumiyetle her seviyede semt bileğemektiren bir saf açılı iniş ve merdiven içerir ve ensiz veya sıkerke alanlarda sahaın cömert bir şekilde kullanılmasını sağlamlar.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında Yangın Kapısı insanların güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlamlanır. Yapılan tetkikat, yangın başlangıçlangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet içre vaka yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yine sadece 6 dakikalık kısaca bir sürede platformın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleabat yangın olumsuzluklarıyla yapıların muhtevaindeki merdivenler kullanılamaz bir hal düzenır. Böylelikle örgülardan çıkış imkânsız olur. En uz alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Birey kaybının en aza indirilmesi evet da silme engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda yegâne yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması zorunlu olarak onaylama edilmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine makul olarak belirlenen bölgelere ve adetlara nazaran yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın yahut sair bir evgin durumda hızlı ve zorlamasız bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (ancak temelı yangın çıkış kapıları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Binalarda yangın emniyetliği deyince toplum ortada ilk akla mevrut yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik yangın merdivenleri ile müteallik durumu konutlar bâtınin ikiye kocaoğlanrmıştır.

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen antrelere karşı bir emniyet açığı olarak da görülebilir. Her ne denli yangın esnasında yaşantı kurtarıcı olabilseler bile uğruluk methalimleri derunin muhataralı olabilirler.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page